Siem Offshore har bestilt fire nye supplybåter (Platform Supply Vessel – PSV) hos Remontowa Shipbuilding SA.,Fartøyene blir av VS 4411 DF –design, skal ha såkalte ”dual fuel” –systemer, og vil kunne gå på både LNG og diesel. Videre vil hvert skip, som skal bygges for å tilfredsstille kravene til operasjoner på norsk kontinentalsokkel, ha en lengde på 89 meter, en bredde på 19 meter, et dekksareal på 970 m2 og med en kapasitet på 5.500 dwt og det beste i posisjoneringsutstyr.

Videre vil de, i tillegg til ordinære klassenotasjoner for PSV, blant annet bygges med utstyr og klassenotasjoner for brannslukking (Fi-Fi II); oljevern (Oilrec) i henhold til NOFOs retningslinjer; og Rednings- og standby-tjenester for offshoreinstallasjoner på opptil 300 personer. Fartøyene skal leveres fra tredje kvartal 2015 til andre kvartal 2016, melder Siem, som ikke sier noe om kontraktssum.

Fra før har Siem to andre VS 4411 DF –design under bygging. Disse skal leveres i 2014 og 2015, og er kontrahert langsiktig til henholdsvis Total E&P Norge AS og AS Norske Shell.

Forrige artikkelOdfjell-rigg sank i Sør-Korea
Neste artikkelFMC med Statoil-kontrakt

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR