Disse ti utbyggingene vil gi høy aktivitet etter 2022
9. september 2019
Disse ti utbyggingene vil gi høy aktivitet etter 2022
9. september 2019

Det pågår per i dag 21 utbyggingsprosjekter på norsk sokkel; 14 i Nordsjøen, seks i Norskehavet og ett i Barentshavet.

Samlede investeringer for disse prosjektene er på rundt 375 milliarder kroner.

Samtidig er mange bekymret for aktivitetsnivået når Johan Castberg og Johan Sverdrup med flere er satt i produksjon.

Trøsten er at det finnes håp. I form av nye prosjekter som kan og vil bli bygget ut.

Diagrammet under er basert på data fra Petro Database sin oversikt over nye utbyggingsprosjekter. Det viser de ti største fremtidige utbyggingsprosjektene (greenfield) målt i påviste reserver.

Noen av prosjektene og dermed også anslagene er mindre modne, og det er derved knyttet usikkerhet til størrelsen. Her har vi tatt utgangspunkt i P(50).

Selv om Equinor sin portefølje av større funn på norsk sokkel krymper, så har selskapet flere spennende prosjekter på gang. Wisting, som selskapet skal bygge ut på vegne av OMV, er det største av disse. Det blir også spennende å se hvor selskapene lander når det kommer til utbygging av NOAKA-området. Både Askja/Krafla (Equinor) og Liatårnet (Aker BP) er på topp 10-listen.

Interessant er det også at lille Wellesley Petroleum sitter på ett av de største prosjektene, i form av Grosbeak-funnet.

I tillegg til utbyggingene på denne listen, er det også flere mindre tie-back-prosjekter som vil se dagens lys i årene som kommer. King Lear, Tommeliten Alpha, Alke, Brasse og Asterix, for å nevne noen.

Operatørene for de fleste av utbyggingene kommer på Operatørkonferansen.
Sjekk programmet og meld deg på her!