En ny trend er på vei: Solskinnsjobbing. Den går ut på at folk velger seg en deltidsjobb som er annerledes enn hva de driver med til vanlig, fordi de ønsker å utvikle nye sider ved seg selv.,NTB

Trenden er i ferd med å gripe om seg på det britiske arbeidsmarkedet. Tall fra Office for National Statistics (ONS) i Storbritannia viser at det har vært en økning av arbeidstakere med jobb nummer to på hele 68 prosent siden 1984, og at stadig flere velger en ekstrajobb for å drive med noe som de har en spesiell interesse for.

Trendanalytiker Marius Jensen i Opinion kaller fenomenet solskinnsjobbing, eller «sunlighting» som det heter i USA.

– Bijobben gir identitet, selvrealisering og troverdighet, mens hovedjobben handler om å tjene penger til livets opphold, sier trendanalytiker Jensen til Dagsavisen.

Jensen viser til USA, der den nye generasjon Y, til forskjell fra generasjon X, ikke ser det som sitt livs store oppgave å gjøre jobben og hobbyen til ett. I stedet skal det være lov å tjene pengene mellom klokken åtte og fire, og deretter gå ut i verden og legge mer av kjærligheten og tiden sin i en tilleggsjobb eller hobby.

Ifølge Jensen er det ikke gjort noen norske studier som bekrefter utviklingen her hjemme, men han mener fenomenet har like godt grunnlag for å slå rot her som i USA.
I fjor hadde nærmere 170.000 arbeidstakere i Norge en bijobb i tillegg til hovedjobb. Det tilsvarer 7,4 prosent av arbeidsstyrken her hjemme. (©NTB)

Forrige artikkelStatoil slakter seg selv på prosjekthåndtering
Neste artikkelStatoil og Hydro i Shtokman-finale

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR