Lundin har avsluttet boringen av letebrønn 16/4-7 i Nordsjøen.,Brønnen, som ligger i PL 544 , ble boret om lag 0,5 kilometer vest for brønnen 16/4-4 og om lag 15 kilometer nordøst for Sleipner Øst -feltet i den midtre delen av Nordsjøen.

Hensikten med brønnen var å påvise petroleum i jura og trias reservoarbergarter (Hugin- og Skagerrakformasjonen).

– Brønnen påtraff en om lag 45 meter tykk Huginformasjon og 50 meter tykk Skagerrakformasjon i øvre trias, begge med svært gode reservoaregenskaper. Brønnen er tørr, skriver Oljedirektoratet i en melding.

Det er utført datainnsamling og prøvetaking. Brønnen er den første letebrønnen i lisensen. Tillatelsen ble tildelt i TFO 2009.

Brønnen ble boret til et vertikalt dyp av 2.600 meter under havflaten, og ble avsluttet i Skagerrakformasjonen i trias. Havdypet er 91 meter. Brønnen er permanent plugget og forlatt.

Brønn 16/4-7 ble boret av boreinnretningen «Bredford Dolhpin», som nå skal til til oljefunnet 16/2-6 Johan Sverdrup i PL 501 i den midtre delen Nordsjøen for å bore avgrensningsbrønn 16/5-4 der Lundin er operatør.

Lisensens rettighetshavere består av operatør Lundin Norway AS (40 prosent), Bayerngas Norge AS (30 prosent) og Explora Petroleum AS (30 prosent).

Forrige artikkelSelger seg ned og ut av felt
Neste artikkelVissim med automatisk oljesøldeteksjon

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR