Aker Capital Fund og HitecVision er i ferd med å fullføre oppkjøpet av Bjørge AS. Fredag kjøpte det nye eierselskapet Bokn Invest seg opp til 92,39 prosent, og mandag morgen var andelen økt til 98,04 prosent.

Fredag kjøpte Bokn Invest 2.281.440 aksjer i Bjørge til en kurs på 11 kroner per aksje. Mandag morgen ble det kjent at Bokn Invest har kjøpt ytterligere 4.764.988 aksjer til samme kurs, og at selskapets eierpost nå er på 98,04 prosent.

Det går fram av en børsmelding.

Bokn Invest varsler samtidig at de har til intensjon å tvangsinnløse de siste aksjene i Bjørge med et tilbud om 11 kroner per aksje så snart den nye Bjørge-eieren har overtatt de sist ervervede aksjene.

Det var i september 2009 det ble kjent at Bokn Invest ønsket å kjøpe Bjørge i sin helhet. Bokn Invest eier 39,9 prosent av Aker Capital Fund og 60,1 prosent av HitecVision.

Les også: Bjørge skiller ut

I september 2010 ble det også klart at Bjørge har planer om å restrukturere virksomheten gjennom å splitte selskapet i to. Ett av selskapene skal fokusere på prosessindustri, brann og sikkerhetsløsninger, mens det andre selskapet vil videreføre resten av virksomheten.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR