Ifølge lisenspartner Faroe Petroleum er det ikke indikasjoner på hydrokarboner i letebrønn 6406/12-5 S.

Hensikten med letebrønn 6406/12-5 S Blink i PL 586 var å teste hydrokarbonpotensialet i øvre jura reservoarbergarter. Man ventet separate hydrokarbonførende Intra-Melke formasjoner, prognosert på 3.283 meter TDV.

Ifølge lisenspartner Faroe Petrolem påtraff brønnen en 557 meter brutto del av øvre jura sandstein etter et teknisk sidesteg (6406/12-5 S T2). Brønnen nådde et totalt vertikalt dyp på 3.710 meter under havflaten, og foreløpige analyser fra kabellogger, trykk og væskeprøvetaking viser at brønnen påtraff rene vannfuktede sandstein med gode reservoaregenskaper, men uten indikasjoner på hydrokarboner.

6406/12-5 S Blink ble boret av «Transocean Arctic» på Haltenbanken i Norskehavet, cirka 27 kilometer sørvest for Njord-feltet og fem kilometer nordøst for Pil-funnbrønnen.

– Mens resultatene av Blink-brønnen, den siste i årets kampanje, er skuffende, ser vi frem til å fremme mulighetene i de kombinerte Pil, Bue og Boomerang-funnene, sier Graham Stewart, administrerende direktør i Faroe Petroleum.

– Selskapet fortsetter å gjøre det svært godt, til tross for vedvarende lav oljepris, med lave driftskostnader, en god likviditet og sterke produksjonsrater. Faroe konsekvente strategiske fokus og fornuftig tilnærming til økonomistyring har sørget for at vi har en sterk balanse, og er godt plassert for å gå videre med vår portefølje og dra nytte av videre gode vekstmuligheter, sier han.

VNG Norge AS er operatør (30 prosent) med partnerne Spike Exploration Holding AS (30 prosent), Faroe Petroleum Norge AS (25 prosent) og Rocksource Exploration Norway AS (15 prosent).

Abonner på nyheter fra Petro.no: Nyhetsbrev

Forrige artikkelStatoil bygger verdens første flytende vindpark
Neste artikkelSubsea-kontrakt for Farstad

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR