«Sevan Driller» har fått problemer i Brasil etter at en arm på en ROV har brukket av og satt seg fast i utblåsningsventilen i forbindelse med vedlikeholdsarbeid. I verste fall må BOP-en til overflaten for å fikses.

Det var under vanlig vedlikeholdsarbeid på slipjointen en arm på ROV-en brakk av og satte seg fast i BOP-en, skriver Sevean Drilling i en børsmelding sent tirsdag kveld.

Det er Petrobras som er ansvarlig for ROV-en, og Sevan Drilling prøver nå, i samarbeid med Petrobras, å få løsnet det avbrukne utstyret fra utblåsningsventilen.

– Hvis vi ikke lykkes i å få løsnet den ødelagte biten ut av BOP-en må vi sette en sementplugg i brønnen og hente BOP-en opp til overflaten for reparasjon. Prosessen knyttet til å hente BOP-en til overflaten, fikse den og sette den på plass på havbunnen igjen er estimert å ta 14 dager fra nå, skriver Sevan Drilling i meldingen.

Det presiseres at problemet skyldes en ROV Petrobras er ansvarlig for. RIggselskapet er derfor i samtale med Petrobras om ikke å måtte regne dette som nedetid for riggen i september.Sevan Drilling legger til at selskapet vil komme tilbake med mer informasjon om utviklingen i saken.

«Sevan Driller» ble satt i produksjon på brasiliansk sokkel i juni 2010, og har en fast kontrakt med Petrobras på seks år.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR