Statoils investeringsanslag for Johan Castberg-feltet er nå på 49 milliarder kroner.

Det betyr at prisen for utbyggingen er halvert siden 2013.

Feltet skal bygges ut med en FPSO kombinert med subsea. Investeringsbeslutning og innlevering av utbyggingsplan er planlagt innen utgangen av 2017.

«Nødvendige investeringer til utbygging av Johan Castberg er beregnet til rundt 49 milliarder 2016-kr, fordelt over åtte år i perioden 2017 – 2024. Fjerningskostnader på nær 8 milliarder 2016-kr vil i tillegg påløpe ved produksjonsslutt. Årlige driftskostnader for Johan Castberg i et gjennomsnittsår er beregnet til vel 1,15 milliarder 2016-kr, inklusive forsikring og overhead kostnader», skriver Statoil i konskevensutredningen.

Johan Castberg ligger nordvest i Barentshavet midt mellom fastlandet og Bjørnøya, utenfor kysten av Hammerfest. Feltet består av flere funn som strekker ca. totalt 7 km og inneholder mellom 450–650 millioner fat olje.

Brønnene vil bli boret med en flytende borerigg som er spesielt bygget for boring i arktiske farvann.

Produksjonen er planlagt å starte i løpet av 2022. Feltets forventede levetid er 30 år, med mulighet for forlengelse dersom det blir gjort andre kommersielle funn i området.

Installasjon av havbunnsanlegg og boring vil starte i 2019.

«Boring av brønner vil pågå helårlig i perioden 2019-2024, to år inn i produksjonsperioden. Til sammen planlegges det i første omgang boret 30 brønner for produksjon av olje, og for gass- og vanninjeksjon. Brønnene er fordelt på 10 standard 4-slissers brønnrammer og to enkeltstående satellitter. For å realisere det estimerte IOR-potensialet, vil det kunne bores omtrent 30-40 brønner i tillegg. Disse brønnene vil bores fra ledige brønnslisser, som sidesteg fra eksisterende og fremtidige brønner og fra fremtidige nye brønnrammer.»

Forrige artikkelVil skape hundrevis av nye arbeidsplasser!
Neste artikkelKan Wintershall treffe blink på Balderbrå?

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR