Boreprisener er et av momentene StatoilHydros Direktør for Undersøkelse og Produksjon Norge, øystein Michelsen bruker som forklaring på hvorfor selskapet holder igjen på prosjekter.

BEKYMRET FOR BOREPRISENE: StatoilHydros
øystein Michelsen. (Foto: BJøRN TORE BJøRSVIK)

StatoilHydro har tydeligvis registrert den siste tids kritikk mot selskapet, senest i dag fra Roar Flåthen, og dagens foredrag på LOs oljepolitikkonferanse var tydelg designet for å imøtekomme denne.

– Jeg synes ikke all kritikken er fortjent. Vi gjør mye for å holde aktiiteten oppe og hjulene igang, sa Michelsen.

Han dro fram en rekke årsaker til at StatoilHydro ikke igangsetter prosjekter, blant disse at fallende priser i gassmarkedet «bringer usikkerhet,» og at selskapet har lånt 50 milliarder kroner for å holde aktivitetsnivået oppe, globalt.

– Lønnsomheten i prosjektene blir nøye vurdert, og det er en utfordring å få de andre i lisensene med. De vil optimalisere for sine, forklarte han.

Gigantreform

Michelsen kunne også fortelle om det han kalte en gigantreform innad i selskapet.

– Kostnadene må ned og kvaliteten må opp om våre prosjekter skal realiseres. Men dette handler ikke bare om leverandørene, men også om hvordan vi gjør ting, hvodan vi planlegger prosjektene og løsningene vi velger, sa han.

– Så vi tilpasser oss nå en ny fase for norsk sokkel, tar steget fra tiden med de store pioneerprosjektene.

Han forklarte at de nye tidene krevde standardisering og rasjonalisering, en «industrialisering av virksomheten,» hvilket betydde gjennomføring av den nevnte gigantreformen internt.

– Og det vil også merkes hos de vi jobber med, sa han.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR