Wintershall og «Borgland Dolphin» har startet boring av letebrønn 35/11-20 S.

Letebrønn 35/11-20 S Antares ligger i PL 248 F i den nordlige delen av Nordsjøen. Nærmeste avstand til land er 70 km, som er øygruppen Værlandet. Borestedslokasjonen til brønnen ligger ca. 8 km sør for Vega, og vanndyp på lokasjonen er 379 meter.

Wintershall har også boret en del brønner i området, blant annet letebrønn Syrah 6,4 km sør for Antares, samt Skarfjell-brønnene ca. 16 km nordøst og Crossbill 22 km øst for brønnen.

Brønnen blir boret med den halvt nedsenkbare boreriggen «Borgland Dolphin», som spuddet brønnen 19. mai, ifølge Oljedirektoratet.

Formålet med boringen er å bevise tilstedeværelse av reservoar og hydrokarboner i Heather og Brent formasjonene, utføre brønntest for å vurdere reservoarkvalitet, bore sidesteg for å se på omfang og vurdere og fastsette verdien av prospektet.

Basert på nylig funn i letebrønnen 35/11-18 Syrah er det forventet å finne olje i Antares.

Boretiden er beregnet til 47 dager ved tørr brønn og opptil 133 dager dersom det blir gjort et funn og det besluttes å utføre en brønntest og bore sidesteg. Planlagt boredyp er 4000 meter TVD.

En brønntest (DST) kan bli utført i en funnsituasjon for å kunne teste reservoarkvaliteter og grenser. Den endelige beslutningen om å teste brønnen vil være basert på kjerneprøver, wireline logging og reservoarvæskeprøver.

PL 248 F ble overtatt etter Statoil i 2013, og Wintershall er operatør (40 prosent) med partnerne Petoro (40 prosent) og Origo Exploration Norge (20 prosent).

Antares (tidligere Orion).(Illustrasjon: Wintershall)
Antares (tidligere Orion). (Illustrasjon: Wintershall)
Forrige artikkelKansellering av «West Hercules»-kontrakt
Neste artikkelLite oljefunn på Vikafjell North

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR