«West Navigator» har startet boringen av de åtte første produksjonsbrønnene på Ormen Lange-feltet. Boredypet er omkring 2.700 meter og ligger ca 120 kilometer nordvest for Kristiansund, melder Norsk Hydro i forbindelse med borestarten.

Kilde: Norsk Hydro

«West Navigator», er utstyrt for å utføre boreoperasjoner året rundt. Skipet er utstyrt med dynamisk posisjonering som vil holde skipet i posisjon på borelokaliteten, der havdypet er omkring 850 meter.

Brønnene på Ormen Lange-feltet blir de største dypvannsbrønnene som er boret noe sted og vil produsere gass tilsvarende 20 prosent av Storbritannias gassbehov. Boringen av de åtte brønnene vil pågå over en periode på mer enn to år, melder Norsk Hydro.

I mars 2004 ble Smedvig tildelt kontrakten for boring av produksjonsbrønner. Kontrakten som ble tildelt av lisensgruppen for Ormen Lange-feltet, har en verdi på omkring 1,17 milliarder kroner. Produksjonsstart for Ormen Lange er etter planen i oktober 2007.

Ormen Lange er det største feltet under utvikling på norsk kontinentalsokkel. Feltet befinner seg 100 kilometer utenfor kysten av Møre og Romsdal på et havdyp på mellom 850 og 1.100 meter.

Forrige artikkelNy ordre på skipsbygging til Aker
Neste artikkelMangelfull opplæring og uklar dokumentasjon

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR