– Det er urettferdig og vindskeivt, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe om at han blir stemplet kun som oljeminister.

– Vi får mye oppmerksomhet for det som skjer på olje, og blir beskyldt for å være overoppmerksomme på det feltet. Men faktum er at vi nå står midt oppe i en av de største satsingene på fornybar energi i Norge – noensinne, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) til Dagsavisen.

I artikkelen pekes det på at de grønne sertifikatene har gitt et taktskifte i utbygging av fornybar energi i Norge. Tall fra Olje- og energidepartementet viser at det bygges ut vind- og vannkraft i Norge:

– I år er det godkjent utbygging av vind- og vannkraft i 44 prosjekter. I fjor ble fem prosjekter godkjent, skriver Dagsavisen.

– Den utbyggingen vi har snakket om i mange år skjer nå, sier Borten Moe.

Han mener at den viktigste jobben for ham nå er effektiv og forutsigbar konsesjonsbehandling. De grønne sertifikatene gir støtte til etablering av vind-, vann- og biokraft innen 2020. Ministeren mener det kommer til å være et «voldsomt driv» etter å bygge ut grønn energi fram til fristen for å benytte seg av denne støtteordningen går ut om sju år.

Borten Moe sier videre til Dagsavisen at han er lei av å bli stemplet som oljeminister. Han mener dette er en medieskapt merkelapp.

– Oljebildet er en stereotyp, medieskapt stemplingskampanje. Det er urettferdig og vindskeivt, sier olje- og energiministeren.

Forrige artikkelProsafe med kontraktutvidelser
Neste artikkelTransocean inngår Macondo-forlik

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR