BP med partnere startet nyttårsaften produksjonen fra Skarv-feltet i Norskehavet.,Dette er ett av en rekke nye større globale oppstrømsprosjekter som BP setter i produksjon i år. Produksjonen startet 31. desember 2012.

– Oppstarten av Skarv er en viktig milepæl for BP, og tilfører ny produksjon fra et av våre kjerneområder med høyere marginer, sier BPs konsernsjef Bob Dudley.

Skarv-feltet ligger ca. 210 kilometer vest for norskekysten på rundt 350-450 meters vanndyp. Feltet ble oppdaget i 1998, og er beregnet å ha brutto utvinnbare ressurser på nesten 100 millioner fat olje og kondensat, og over 42,5 milliarder Sm3 gass.

Feltutbyggingen omfatter et nytt og meget avansert produksjons- og lagerskip som er bygget spesielt for værharde farvann. Det er fem brønnrammer på havbunnen og en 80 kilometer lang 26-tommers gasseksportrørledning som er tilkoplet Gassled transportsystem for eksport til markeder i Europa. Oljen vil bli fraktet til markedet med tankskip.

Økende produksjon
Produksjonen øker gradvis, og er ventet å nå et snitt på 125.000 fat oljeekvivalenter daglig innen seks måneder. BP sin andel av dette er 30.000 fat daglig. Produksjonen forventes deretter å øke til om lag 165.000 fat daglig i løpet av 2013 og BP sin andel øker til 40.000 fat daglig.

– Skarv vil være et viktig knutepunkt for BP i Norge, og vil bidra vesentlig til vår produksjonsøkning her. Feltet er også en ny og viktig gasskilde for Europa, sier administrerende direktør Rebecca Wiles i BP Norge.

– Utbyggingen av feltet har allerede skapt mange arbeidsplasser og forretningsvirksomhet på Helgeland. Med en forventet levetid på 25 år, vil Skarv fortsatt bli en viktig bidragsyter til lokal forretningsaktivitet.

Forrige artikkelNorge engasjerer seg i Island-leting
Neste artikkelJohan Sverdrup-avgrensning avsluttet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR