BP og Gazprom skal være i samtaler for å se på mulighetene for tilknytning til gassrørene fra Russland til Europa.

BP er i tidlige samtaler med det Gazprom-ledede konsortiumet tilknyttet Nord Stream og ser på muligheten for tilknytning til gassrørene som går fra Russland til Europa, direkte til Storbritannia. Dette skriver TDN Finans , som baserer seg på uttalelser til The Wall Street Journal.

Nord Stream-konsortiumet inkluderer Gazprom, Wintershall, E.On Ruhrgas, Nederlandse Gasunie og GDF Suez.

Nord Stream består av to rørlinjer på 760 miles og knytter Russlands gassreserver med markedet i Europa, og krysser Østersjøen og ender i Tyskland og har en kapasitet på 55 milliarder kubikkmeter gass pr år.

I artikkelen fra TDN Finans heter det at BP lenge har vært interessert i en forlengelse av rørledningen, men har ikke vært i stand til å inngå en avtale grunnet en bestemmelse i aksjonæravtalen med sine oligarkpartnere i det russiske jv-et TNK-BP Holding, som sier at selskapet kun kan utforske muligheter i Russland gjennom TNK-BP.

BPs nylige avtale om å selge sin 50 prosent andel i TNK-BP til Rosneft gjør at selskapet kan se etter nye muligheter i Russland. Salget ventes fullført første halvår 2013.

– BP har hatt noen diskusjoner rundt de kommersielle og tekniske aspektene ved prosjektet, men det er på et svært tidlig stadie, sa talsmannen til avisen uten å gi ytterligere detaljer, ifølge TDN Finans.

Forrige artikkelSvalin-PUD godkjent
Neste artikkelProduksjonen gjenopptatt ved Hammerfest LNG

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR