BP har valg det norske selskapet Favuseal som leverandør av jetbrann-beskyttelse til overrislingsanlegget på utbygningen på Shah Deniz, stage 2, i Baku.

Favuseal AS er leverandør av et avanserte polymerbaserte brannsikringsystem for både stål- og GRE.

– Denne kontrakten er et resultat av vårt tette samarbeid med National Oilwell FGS, som er valgt som leverandør av GRE rør-systemene på feltet. Ingen vil inngå kompromiss når det kommer til helse, miljø og sikkerhet, sier CTO i Favuseal AS, Christian Schlytter, i en pressemelding.

Leverer flere tonn med utstyr til BP

BP, via AMEC, valgte Favuseal X3M system basert på tykkelse, resultatene i en rekke jet-branntester og HMS-profilen til selskapet. Favuseal AS skal levere et ukjent antall tonn av sitt polymerbaserte produkt til prosjektet.

Konsortiet AMEC/Tekfen/Azfen har sterk lokal tilstedeværelse i Baku, Aserbadjan og vil stå for installasjonsfase av Favsueal X3M system under oppsyn av NOV FGS.

– Bruk av Favuseal X3M systemet, i kombinasjon med et GRE anlegg, gjør at man sikrer at anlegget fungerer tilfredsstillende uten korrosjonsproblematikk, og fungerer optimalt i tilfellet brann.

– Favuseal X3M bidrar til å senke total cost of ownership vesentlig for oljeselskaper som er opptatt av kvalitet på grunn av økt levetid på løsningen, mye mindre vedlikehold, og raskere installasjonstid, sier Schlytter.

Forrige artikkelHer løftes den første Edvard Grieg-modulen
Neste artikkelPetroleumsarbeidere bortført i Libya

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR