BPs russiske søsterselskap TNK-BP ser mot sydligere breddegrader og skal ønske å kjøpe BPs andeler i oljefelt i Venezuela.

– TNK-BP støtter BPs insentiv om å optimalisere andelene sine i Venezuela, og vi er aktivt engasjert for å se på mulighetene for å delta i de andelene, forteller en talsmann for selskapet til The Moscow Times.

BP eier femti prosent av andelene i TNK-BP, men det er andeler i Sør-Amerika som revurderes av BP etter ulykken i Mexicogolfen i april. BP har allerede solgt seg ut av flere andeler i Canada.

Det britiske selskapet skal allerede ha skrevet brev til den venezuelanske staten hvor det nevnes mulig salg av tre prosjekter til TNK-BP Holding.

– Vi har mottatt et brev fra BP hvor det nevnes at de er interessert i å overføre 16.66 prosent i Petromonagas og ytterligere to felt, sa visepresident i Venezuela Eulogio de Pino på onsdag.

BP har sett seg nødt til å selge unna andeler etter at ulykken inntraff på Macondo-brønnen i Mexicogolfen i våres. Selskapet har planlagt å kvitte seg med mellom 25 til 30 milliarder dollar, hovedsakelig innen olje- og gassindustrien. De skal ha tapt 17,2 milliarder i løpet av andre kvartal i år.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR