Analytikere mener at Deepwater Horizon-ulykken kan øke verdien til Akers dypvannsrigger.

De to dypvannsriggene «Aker Spitsbergen» og «Aker Barents» har kostet Aker milliarder av kroner, på grunn av forsinkelser og kostnadsoverskridelser.

Nå kan det se ut som at Kjell Inge Røkke endelig begynner å tjene penger på riggene, og det på grunn av BP-ulykken i Mexicogolfen. Ulykken har ført til full stans i leteboring på dypt vann, noe som har ført til at enkelte riggselskaper nesten er halvert i verdi.

– Aker Drilling ligger langt unna Mexicogolfen. Riggene kan om mulig bli mer verdt frem i tid ved økt fokus på moderne rigger, sier rigganalytiker Ole Andre Hagen i Fondsfinans til Dagens Næringsliv.

Ulykken i Mexicogolfen kan bety høyere oljepris, økt leteaktivitet andre steder i verden og større etterspørsel etter moderne og sikre rigger, mener ekspertene.

– Det som er fordelen for Aker er at de har moderne rigger. Det blir sikkert en viss etterspørsel etter det etter en slik ulykke, sier rigganalytiker Ingolf Gillesdal i Nordea Markets.

De to dypvannsriggene er den største investeringen Aker har hatt, og hver av riggene har en verdi på 970 millioner dollar, tilsvarende seks milliarder kroner, skriver DN.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR