Personell slo røykvarslerne.,Rask reaksjon fra tilstedeværende personell, gjorde at et branntilløp på Snøhvit-anlegget i Hammerfest ble kvalt før røykvarslerne rakk å slå ut.

Det var i 18.45-tiden den 6. desember at personell fra Caverion holdt på med vedlikeholdsarbeid i HVAC- rommet når de oppdaget flammer og røyk fra luftinntaket. Èn person varslet umiddelbart kontrollrom, mens de andre personene la ut aktuelle sikringskurser og slukket brannen med vann.

”Rask innsats fra Caverion gjorde at branntilløpet var slukket før det ble detektert av røykdetektorer,” heter det i ”Uønskede hendelser”-meldingen fra operatøren, Statoil.

Videre meldes det at skiftpersonell rykket ut til HVAC-rommet, men branntilløpet allerede slukket av personellet fra Caverion. Det viser seg at branntilløp startet i tilførselsledningen i varmeelementet på luftinntaket til HVAC-anlegget, et anlegg som blant annet forsyner laboratoriet.

Ingen sikringer var løst ut som følge av kortslutning under brann tilløpet. Ingen personer kom til skade og situasjon var normalisert minutter etter den oppstod.

Forrige artikkelMay-Lis Thorsson fikk Kongens fortjenestemedalje
Neste artikkelViking Supply Ships åpner canadisk kontor

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR