Aker Solutions’ datterselskap Aker Oilfield Services har inngått en kontrakt for å gi subsea fabrikasjon offshore Brasil.,En ukjent kunde vil benytte Aker Oilfield Services’ subsea konstruksjonsfartøy «Aker Wayfarer» for en periode på 230 dager.

Oppstart av operasjoner er sannsynlig å være i mai/juni 2013, mens mobilisering og de-mobilisering pågår i nord-øst England.

«Aker Wayfarer» har tidligere vært et år offshore Brasil i løpet av 2011 og 2012.

– Å sikre enda en langsiktig kampanje offshore Brasil er et kompliment til egenskapene til Aker Wayfarer og hennes mannskap. Dette er en viktig kontrakt for oss i en raskt voksende olje- og gassregion, sier Karl Erik Kjelstad, administrerende direktør i Aker Oilfield Services, og leder av Oilfield Services og marine ressurser (OMA) i Aker Solutions.

Aker Wayfarer er et 157 meter langt offshore konstruksjonsfartøy i stand til å operere i vanndybder opp til 3.000 meter.

– Vi er glade for å ha dette eksepsjonelle fartøyet tilbake i operasjon i brasiliansk farvann. Denne ordren reflekterer vår forpliktelse til dette markedet, sier Luis Antonio Araujo, regional direktør for Aker Solutions i Brasil.

Kontrakten er signert og booket som ordreinngang i fjerde kvartal 2012. Kontraktsverdien er ikke kjent.

Forrige artikkelFrigstad vil dypere
Neste artikkelEnerMech til Bergen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR