Bridge Energy AS slår seg sammen med britiske Silverstone Energy, og søker om opptak til Oslo Børs.

FORTSETTER: Einar H. Bandlien blir
administrerende direktør i Bridge Energy ASA.
(Foto: BRIDGE)

De to selskapene har signert en avtale om at begge to blir datterselskaper av et nytt holdingselskap, Bridge Energy ASA, som skal børsnoteres. Selskapet gjennomførte nylig en privat aksjeemisjon som skaffet 324 millioner kroner i ny egenkapital til holdingselskapet Bridge Energy ASA. Selskapet har nå søkt om opptak til Oslo Børs, og gjør seg klar for en offentlig emisjon i begynnelsen av mai.

Silverstone Energy har 12 lisenser på britisk side av Nordsjøen, blant annet feltet Victoria. Bridge Energy har på sin side 13 letelisenser på norsk sokkel, og har vært deltaker i fire letebrønner, hvorav tre har resultert i funn.

– Hensikten med å slå sammen Bridge Energy og Silverstone er å skape et børsnotert lete- og produksjonsselskap med aktivitet i både Storbritannia og Norge. De to selskapene har utfyllende kompetanse og forretningsdrift, og sammen vil vi skape en sterkere og mer robust aktør i lete- og produksjonsmarkedet i Nordvest-Europa. Det sammenslåtte selskapet vil ha en sterk plattform for vekst med produksjon fra Silverstones lisensportefølje og stort letepotensial i både Norge og Storbritannia, skriver Bridge i en pressemelding.

Silverstones produksjon fra Victoria-feltet er 1.500 fat oljeekvivalenter per dag.

– Kombinasjonen av produserende felt og funn for utbygging på britisk sokkel, og attraktive letemuligheter i Norge har vakt positiv interesse i finansmiljøene. Den offentlige emisjonen som er planlagt i forbindelse med noteringen på Oslo Børs vil by på en ny mulighet for investorer, sier Einar H. Bandlien, administrerende direktør for Bridge Energy ASA.

Bridge Energy skriver i sin pressemelding at selskapet har en nørt forestående gassutbygging på britisk sokkel, med feltet Vulcan East med forventet produksjonsstart seint i 2011.

– Fra nåværende produksjonsnivå på 1.500 fat oljeekvivalenter per dag har selskapet utviklingsplaner som kan øke produksjonen til mer enn 10.000 fat oljeekvivalenter per dag, forklarer Bandlien.

Einar H. Bandlien, administrerende direktør i Bridge Energy AS, fortsetter i stillingen hos Bridge Energy ASA. Tidligere administrerende direktør Tom Reynolds i Silverstone blir kommersiell direktør for selskapet, mens tidligere finansdirektør i Silverstone Jim Brunton blir ny administrerende direktør i Silverstone. Alfred Kjemperud, som har vært operasjonsdirektør i Bridge Energy, blir nå administrerende direktør for selskapets norske virksomhet.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR