Bristow Norway er tildelt en kontrakt på fem år for leveranse av helikopter-tjenester i Barentshavet på vegne av Eni Norge og Statoil i fellesskap. I tillegg kommer opsjoner på tre år.

Kontrakten omfatter tjenester knyttet til mannskapsbytter, og SAR- helikopter (søk og redning), med base i Hammerfest.

– Vi er veldig stolte av å få denne anerkjennelsen. Dette bekrefter at jobben våre ansatte gjør gir resultater. Kontrakten er en viktig del i vårt arbeid med å bli den ledende operatøren av offshore helikoptre i Norge og globalt, sier Heidi Wulff Heimark, daglig leder i Bristow Norway.

Bristow Norway har den nåværende kontrakten med leveranser av helikopter-tjenester for Eni Norge og Statoils operasjoner i Barentshavet og er vel etablert i Hammerfest. Her finnes nødvendig infrastruktur og kompetanse som kreves for operasjoner i regionen. Kontrakten, som løper fra september 2018, innebærer fortsatt høyt aktivitetsnivå ved helikopter-basen i Hammerfest i årene fremover.

Kontrakten omfatter tilbringer-helikopter for mannskapsbytte, samt et SAR helikopter, begge av typen Sikorsky S92. De to helikoptrene som inngår i kontrakten er utstyrt med avansert teknologi som bidrar til skjerpet sikkerhet offshore. SAR-helikopteret vil i tillegg være utstyrt med den nyutviklede NVG-teknologien (Night Vision Goggles), samt annen søketeknologi. Dette gir en vesentlig styrking av den redningstekniske evnen, spesielt i søk- og redningsoperasjoner i mørket. Videre vil tilbringer-helikopteret på kort varsel kunne ombygges til bruk i SAR sammenheng.

– Vi forventer høy aktivitet ut av vår base i Hammerfest i årene som kommer. Nå har vi sikret kontrakten for transport til og fra Goliat-feltet og de kommende leteoperasjonene både for Statoil og ENI. Bristow er med denne kontrakten godt posisjonert for kommende leteoperasjoner også i regi av andre oljeselskaper, sier Heimark.

Forrige artikkelDenne uken kommer den første CAT J-riggen
Neste artikkelFant olje i avgrensningsbrønn på Wisting

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR