Bristow Norway satser stort på norsk sokkel, og investerer nesten en milliard kroner i nye bygg og totalt fem ny helikoptre.

Av Maiken Ree

I dag åpnet Bristow Norway nye hangar- og kontorlokaler på Sola, utenfor Stavanger. Bristow har investert 80 millioner kroner i det nye bygget på 6.100 m2. I tillegg har selskapet skaffet seg to nye helikopter av typen EC225, som skal drive rednings- og tilbringertjeneste fra Hammerfest. De to helikoptrene har en prislapp på 400 millioner kroner.

SATSER STORT: Kjell Veire i Bristow
Norway forteller om selskapets investe-
ringsplaner i Norge. (Foto:PRIVAT)

– Vi satser stort i hele Norge, et marked hvor vi har lang erfaring og høy kompetanse. Markedet vi opererer i er preget av sterk konkurranse, og vi er opptatt av å møte markedet med vår erfaring og moderne teknologi, sier Kjell Veire, HR Business Partner og informasjonsansvarlig i Bristow Norway, til Petro.no.

Ytterligere tre
Selskapet har også fått klarsignal for investering i tre nye helikopter av typen Sikorsky S-92 A, som skal betjene Statoil ut fra Bergen med oppstart i 2012. Bristow investerer 75 millioner dollar, tilsvarende rundt 460 millioner norske kroner, i de tre helikoptrene. Denne investeringen er en direkte konsekvens av kontrakten som ble inngått mellom Statoil og Bristow 27. august i år, med en verdi på to milliarder kroner. En kontrakt som er unik i sin lengde, ifølge Veire.

– Vi er både ydmyke og stolte over å ha vunnet kontrakten i skarp konkurranse med dyktige konkurrenter.

Også i Bergen
I tillegg vil Bristow investere i et nytt hangarbygg i Bergen på 2.500 m2. Bygget vil stå ferdig neste sommer, og arbeidet er allerede påbegynt.

– Vi er fortsatt litt usikre på hvordan vi vil denne hangaren skal utformes, men prislappen vil ligge et sted mellom 30 og 40 millioner kroner, sier Veire.

Totalt vil Bristow ha tolv helikoptre av typen Sikorsky S-92A for å betjene den norske sokkelen.

– Kunnskapen vår på akkurat dette luftfartøyet er anerkjent langt utover landegrensene, og våre kolleger er brukt som referansepersoner av Sikorsky i USA. Det er ærefult, sier Veire.

Forrige artikkelVil til BW Offshore likevel
Neste artikkelPolarcus får tillit fra Rosneft

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR