Amerikanske toppoffiserer og utenlandske forretningsfolk har i all hemmelighet mottatt høye britiske utmerkelser. Britene spør seg nå hva dette hemmelighetskremmeriet skal være godt for, skriver The Observer.

NTB

Den velinformerte søndagsavisen understreker at ingen ser ut til å ha gjort noe som helst galt i saken. Men det gjør bare hemmeligholdet av tildelingene av ordener og medaljer enda mer mystisk, heter det i artikkelen.

En talsmann for det britiske utenriksdepartement sier departementet har fulgt vanlig praksis.
– Utmerkelser som tildeles statsborgere i land der dronning Elizabeth ikke er statsoverhode, blir ikke formelt kunngjort, sier denne talsmannen til The Observer.

Blant amerikanerne som er hedret i det skjulte, er dollarmilliardæren Riley Betchel. Hans selskap Bechtel Corporation har tjent en formue på krigen i Irak, men har også hatt mange og store oppdrag i Storbritannia.

Britene har også i hemmelighet hedret den amerikanske generalen Tommy Franks, mannen bak planen for den USA-ledede invasjonen i Irak i 2003. Æresbevisningene til Franks og Bechtel vil trolig skape ny og heftig debatt i Storbritannia, spår The Observer.

Forrige artikkelByggestart for dommedagslager på Svalbard
Neste artikkelNokia og Siemens i nettverk-samarbeid

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR