Det britiske parlamentets ”nei” til militær Syria-aksjon roet oljeprisen.,Den britiske nasjonalforsamlingens avvisning av et forslag om militær aksjon mot Syria reduserer utsiktene til et umiddelbart angrep, og letter bekymringen for at konflikten vil forstyrre oljeforsyningen fra Midtøsten, skriver Bloomberg News. Samtidig sa Det internasjonale energibyrå (IEA) torsdag at det globale oljemarkedet er godt forsynt, og at det ikke er nødvendig med frigivelse av olje fra beredskapslagrene. Dette melder TDN Finans/DN.no i dag.

– Det britiske parlamentets nedstemming av inngrep i Syria, har opplagt ført til en viss prisreduksjon. Det virker som om det også er atskillig mindre het stemning i USA for å gå inn uten en form for samarbeid med andre. Det er en mulighet for at det ikke blir noe angrep i det hele tatt, sier Michael McCarthy, sjefstrateg i CMC Markets i Sydney.

Spotprisen på den amerikanske referanseoljen WTI er i skrivende stund USD 108,08 per fat, ned USD 1,30 fra da New York-børsen stengte i går, mens spotprisen for Brent er USD 115,15 per fat, ned USD 1,45 (oil-price.net).

Forrige artikkelLovende skifergass-test i Polen
Neste artikkelOljeflertall etter valget

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR