En rapport publisert onsdag av det britiske Oil & Gas Authority (OGA) oppfordrer selskapene til å ta grep for å opprettholde den britiske olje- og gassindustrien.

Rapporten – med tittelen «Call to Action: The Oil and Gas Authority Commission 2015,» ført i pennen av OGAs administrerende direktør Dr. Andy Samuel, sier oljeprisfallet «har ytterligere forsterket de eksisterende utfordringene for Storbritannia kontinentalsokkel,» som Oil & Gas UK påpekte i sin nylige ”2015 Activity Survey.”

Sistnevnte undersøkelse fant at av til sammen 3,7 milliarder fat oljeekvivalenter (boe) i potensielle investeringsmuligheter identifisert på britisk sokkel, var bare 2 milliarder boe øremerket for utbygging ved utgangen av 2014, melder Rigzone.

Undersøkelsen viser også at driftsutgiftene på britisk sokkel (UKCS) hadde steget til et rekordhøyt nivå per produsert enhet, mens bare 14 av 25 forventede letebrønner ble boret på britisk sokkel i fjor.

Dilter etter norsk sokkel
OGAs rapport fremhevet to punkt det haster å ta tak i:

*Lønnsomheten i produserende felt vil være for lav til å tiltrekke fortsatte investeringer, noe som fører til for tidlig avvikling av felt.

*Tilliten til det fremtidige potensialet for britisk sokkel (UKCS) vil fortsette å avta, noe som resulterer i viktige langsiktige investeringer ikke blir realisert.

Samme som i Norge, altså.

Konklusjonen i rapporten er at selskapene må finne nye, og billigere måter å jobbe på for å få ned kostnadsnivået, også det omtrent som på norsk sokkel (NCS).

Den store forskjellen på UKCS og NCS er at det britiske finansdepartementet nå varsler at det fiskale rammeverket for industrien må reformeres.

Forrige artikkelTotal får bore ny nordsjøbrønn
Neste artikkelMariner-basekontrakt til Asco 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR