Det skal bores to brønner fra Goliat i Barentshavet for å sette funnet Snadd i produksjon. Dette øker oljereservene på Goliat med 7,5 millioner fat.

Snadd-reservoaret ligger mellom de to reservoarene som Goliat allerede produserer fra (Realgrunnen og Kobbe). Snadd ble nevnt i Plan for utbygging og drift (PUD) for Goliat, og myndighetene har nå godkjent Enis søknad om fritak for PUD.

Snadd ligger innenfor Goliat-lisensen som har godkjent konsekvensutredning. Det er ikke nødvendig å foreta modifikasjonsendringer på Goliat-plattformen. Brønnene skal bores fra undervannsutstyret på Goliat. Det blir boret én produksjonsbrønn og én vanninjeksjonsbrønn i Snadd.

Med Snadd øker reservene på Goliat til om lag 32 millioner standard kubikkmeter oljeekvivalenter (om lag 200 millioner fat).

Ifølge operatøren Eni kan oppstart av produksjon fra Snadd skje i 2017.

Det er identifisert flere prospekter i området. Ved funn kan disse tilknyttes Goliat. Videre boringer og studier avgjør om disse da kan produseres lønnsomt.

«Oljedirektoratet er fornøyd med at ressursene i Snadd blir produsert. Samtidig forventer vi at rettighetshaverne på Goliat borer flere brønner som kan bidra til å øke utvinningen fra feltet ytterligere,» sier Tomas Mørch, underdirektør i Oljedirektoratet med ansvar for utbygging og drift i Barentshavet.

Forrige artikkelTo nye brønner og 1,7 milliarder liver opp Tambar
Neste artikkelNoen måtte kollapse i det rotteracet V&M er blitt

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR