Tapte borevæsken inn i formasjonen under boring, må vente på ny væske.

Under boring av en ny brønn på Statoil-opererte Snorre A i Tampen-området i Nordsjøen lørdag kveld, ble høyden på borevæskesøylen, og dermed trykket nede i brønnen, høyere enn det reservoaret tålte. Dermed sprakk formasjonen, og borevæsken gikk inn i formasjonen istedenfor å ligge i brønnbanen som en barriere (et mottrykk) mot trykket fra reservoaret, og dermed mot utblåsninger.

Flere aldrende felt på norsk sokkel har store utfordringer med fallende trykk i reservoaret. Dette resulterer i et at borevinduet minsker, og utfordringene rundt boring blir større. Dette skapte store problemer for Statoil på Gullfaks C for få år siden.

Operatøren melder på sine hjemmesider at ”tapet av borevæske til reservoaret ble raskt redusert, men dårlig vær i området gjorde det usikkert når plattformen kunne ta imot båt og få mer borevæske om bord.” Meldingen sier ingenting om hvorvidt BOP-en (Blow out preventor) ble aktivert, men sier at ”Som et føre var-tiltak ble 117 av totalt 254 personer på plattformen flyttet over til Gullfaks A og Gullfaks C.”

Ifølge operatøren pågår nå sementering og stenging av brønnen, og «når dette er utført og ny borevæske er om bord, vil personellet returnere til Snorre A.»

Forrige artikkelJohan Sverdrup-kontrakt til Kværner
Neste artikkelVNG i gang med ny Norskehav-brønn

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR