Gaming-teknologi for smartere brønner
eDrillings integrerte simulator kombinerer sanntidsdata, Big Data –analyser og avanserte modeller med 3D spillteknologi for å optimalisere boringen av framtidens brønner.

Selskapet har allerede hatt vellykkede leveranser til Kina og USA, og både Statoil og flere andre operatører i Norge tester, og har testet, simulatoren.

Kan oppdage problemer før de skjer
– Sanntidsmodellering av brønner gjør en i stand til å oppdage hendelser og uregelmessigheter i driften på et tidlig stadium, forteller Sven Inge Ødegård, Chief Operating Officer i eDrilling til petro.no.

COO eDrilling, Sven Inge Ødegård (foto: eDrilling)
COO eDrilling, Sven Inge Ødegård (foto: eDrilling)

– Bruken av fremtidsrettet modellering og diagnostikk gjør at hendelser kan oppdages før dem faktisk skjer. Når diagnostikk eller fremtidsrettede simuleringer forutser en hendelse, kan hva-hvis-simuleringer kjøres på de ulike alternative løsningene for å redusere problemet og en er bedre sikret mot at riktig beslutning tas, fortsetter Ødegård.

Presenterer teknologien under ONS
Sandnesbedriften skal presentere sitt ”Life Cycle Drilling Simulation” –konsept for ONS Technical Sessions -publikummet sesjonenes åpningsdag, tirsdag 30. august.

– Under arbeidet med å velge ut teknologier for forbedrede bore- og brønnoperasjoner, var det komitéens egne eksperter som etterlyste eDrillings konsept, sier prosjektleder for ONS Technical Sessions, Bjørn Tore Bjørsvik.

Project Manager Technical Sessions at ONS, Bjørn Tore Bjørsvik (foto:ONS/Elisabeth Tønnessen)
Project Manager Technical Sessions at ONS, Bjørn Tore Bjørsvik (foto:ONS/Elisabeth Tønnessen)

– Komitéen kontaktet bedriften og oppfordret dem til å levere inn en abstract for vurdering. Da eDrillings konsept kom på bordet, og hele komitéen fikk sett på det, ble det ganske raskt avklart at dette var så banebrytende at man besluttet å flytte det over fra bore- og brønnsesjonene, til en av ”kvantesprang” –sesjonene, Session 5: ”Technological quantum leaps in the oil and gas industry,” sier Bjørsvik.

Her skal de presenteres sammen med blant annet Robotic Drilling Systems, Odfjell Drilling, CGG og en ennå ikke navngitt ”teknologibedrift i verdensklasse, ” ifølge Bjørsvik.

Opdatert: Petro.no har i etterkant av publisering fått bekreftet at den ikke navngitte bedriften er NASA (red.anm).

Programmet til ONS Technical Sessions

Nyhetsbrev fra Petro.no

 

Forrige artikkelGassco inngår beredskapssamarbeid med Operatørenes forening for beredskap(OFFB)
Neste artikkelForlenget levetid for Gullfaks B

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR