Baker Hughes har installert verdens første elektriske, ultra-temperatur, nedsenkbare pumpesystem i kanadiske oljesandbrønner. Systemet er designet for å operere i opptil 250 varmegrader.

Ni slike typer system har blitt installert i kanadiske oljesandbrønner siden 15. april i år. Cenovus Energy er først ut til å teste systemet i selskapets termiske prosjekt ved Christina Lake i Alberta.

– Vi forventer at systemet øker levetiden og minimerer operasjonelle utgifter, sier Jason Abbate, produksjonsingeniør hos Cenovus, i en pressemelding.

– Som følge av at systemet opererer i høyere temperaturer enn konvensjonelle system, forventer vi også høyere produksjonsrate for olje, legger han til.

ESP-systemet er et resultat av flere års forskning og utvikling i spesialiserte lokaler hos Baker Hughes’ produktsenter i Oklahoma i USA. Lokalene gjør det mulig for ingeniører å teste systemet i temperaturer opptil 300 celsius.

– Baker Hughes har investert i industriens eneste testlokaler der det er mulig å simulere intense temperaturer. Vi er dedikerte til å utvide teknologiske grenser for SAGD produksjonssystem, sier Mike Davis, leder av Baker Hughes’ operasjoner i Kanada.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR