Semiriggen «Aban Pearl», som før den ble solgt til Aban i 2007 ble operert av Fred. Olsen under navnet «Bulford Dolphin», forliste natt til i går utenfor Venezuela.

FORLISTE: Tidligere «Bulford
Dolphin» forliste utenfor Venezuela
i går. (Foto: FRED. OLSEN)

Riggen er en Aker H3 fra 1977. Ulykken skjedde nord for halvøya Paria, skriver Nettavisen.

Ifølge en melding fra myndighetene i landet har riggen brutt sammen, og begynt å ta inn vann. Alle de 95 om bord ble evakuert, og det er ikke meldt om oljeutslipp i forbindelse med havariet.

Ifølge Venezuelas president Hugo Chaves oppførte mannskapet seg heroisk da riggen tok inn vann.

Før den ble solgt, var riggen eid av First Olsen Ltd., et selskap som var eid 50 prosent av Fred. Olsen-selskapene Bonheur og Ganger Rolf. Riggen ble ifølge DN solgt til Aban Offshore, med hovedsete i India, for 211 millioner dollar.

– Riggen var eid utenom Fred. Olsen Energy og er ikke et satsningsområde innenfor First Olsen. Riggen står foran klassearbeid etc. som krever investeringer. Vi ønsket å benytte det gode riggmarkedet til å ta en gevinst. Vi er godt fornøyd med prisen. Det må investeres et ikke utbetydelig beløp for å få den i god stand, sa administrerende direktør Per-Oscar Lund i First Olsen Ltd. til TDN Finans da riggen ble solgt.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR