Centrica har startet boringen av letebrønn 8/10-5 S Butch East.,Brønnen som ligger i PL 405 i Nordsjøen, bores av «Maersk Giant», og spud fant sted 1. januar. Det skal også bores en til brønn; 8/10-6 S Butch South West .

Den første brønnen, 8/10-5 S Butch East , har en planlagt varighet på 90 dager ved funn, et sidesteg på 45 dager og en produksjonstest på 30 dager. Den andre brønnen, 8/10-6 S Butch South West, er planlagt som en tilsvarende brønn, men i en annen struktur.

De to letebrønnene er i utvinningstillatelse PL 405 på Butch -feltet. Boreprogrammet inkluderer tilhørende sidesteg og kun én produksjonstest, og er en oppfølging av letebrønn 8/10-4 S Butch Main som påviste oljeførende reservoar i 2011. Total varighet for hele programmet er estimert til 300 døgn.

Butch-feltet er lokalisert sør i Nordsjøen, nord for Ekofisk og sørøst for Ula , i blokk 8/10 . Letebrønnene er lokalisert innenfor en radius på ca. 4 km fra opprinnelig letebrønn. Formålet med boringene er å undersøke utbredelse av reservoaret og øke kunnskapen om potensialet for hydrokarboner i Ula formasjonen i øvre jura i området.

Rettighetshaverne i lisensen er operatør Centrica Resources (Norge) AS (40 prosent), Suncor Energy Norge AS (30 prosent), Faroe Petroleum Norge AS (15 prosent) og Tullow Oil AS (15 prosent).

Forrige artikkelNy brønn på Johan Sverdrup
Neste artikkelDavid Currie ny UK Regional President i Aker Solutions

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR