Fiskerstrand Verft tjener gode penger på fergebygging. Verftet skal bygge og levere verdens største gassferge, som skal trafikkere sambandet Arsvågen-Mortavika.

Det familieeide sunnmørsverftet tjente nesten 45 millioner kroner før skatt i fjor. Verftet har spesialisert seg på reparasjonsoppdrag og bygging av ferger. Bare i fjor hadde verftet over 50 fartøy inne til reparasjon på Fiskerstrand. Samtidig fikk rederiet Fjord1 Fylkesbaatane levert to nye bilferger, skriver Dagens Næringsliv.

Verftet inngikk et samarbeid med det litauiske verftet Western Shipyard om å etablere Fiskerstrand BLRT. Joint venture-selskapet satt ved årsskiftet med kontrakter på å levere åtte ferger til totalt om lag 1,35 milliarder kroner. Og i sommer gir Fjord1 verftet ansvaret for prosjektering og bygging av verdens største gassdrevne bil- og passasjerferge.

Fergen blir 130 meter lang og rundt 19 meter bred, og vil ha kapasitet til å frakte 242 personbiler og 600 passasjerer i sambandet Arsvågen-Mortavika i på Boknafjorden i Rogaland.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR