Britiske oljeinteresser protesterer mot den økte mengden med byråkrati selskapene må igjennom for å ansette kvalifiserte utlendinger, og er redd det kan kvele oljeindustrien i Aberdeen.

Det er rådet Scottish Council for Development and Industry (SCDI) som nå sender brev til britiske myndigheter for å lette papirmølla selskapene har måttet slåss mot den siste tiden. Myndighetene har nemlig innført et nytt poengbasert immigrasjonssystem som ifølge SCDI gjør det kostbart og tidkrevende å finne rett person til rett jobb.

– Nordsjøen står allerede over for seriøs kompetansemangel. Industrien konkurrerer for ressurser som er veldig mobile i et internasjonalt arbeidsmarked, og trenger folk med veldig spesifikk kompetanse for å maksimere produksjonen på britisk sokkel, skriver sjef for nordøst-regionen i SCDI, Ian Armstrong i en pressemelding.

– Selskapene må bruke masse tid på å søke og klage. Resultatet blir at færre og færre selskaper tar seg tid til å skaffe arbeidstillatelser for utlendinger, fortsetter han.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR