Torsdag var statssekretær Ingvil Smines Tybring-Gjedde i St. John’s i Newfoundland og Labrador på Canadas østkyst.

Hun åpnet et seminar arrangert av INTSOK for å synliggjøre norsk leverandørindustri overfor det canadiske offshoremarkedet, ifølge Olje- og energidepartementet.

– Norsk olje- og gassteknologi er langt fremme på mange områder, og svært konkurransedyktig internasjonalt. Offshorevirksomheten på den canadiske østkysten møter andre og til dels tøffere klimatiske forhold enn det vi er mest vant med gjennom tiårene med aktivitet på norsk sokkel, sier statssekretær Ingvil Smines Tybring-Gjedde (FrP).

Statssekretær Tybring-Gjedde med Gisle Stjern (Statoil) og Siobhan Coady (Minister, Department of Natural Resources, Government of Newfoundland and Labrador). (Foto: YP/OED)
Statssekretær Tybring-Gjedde med Gisle Stjern (Statoil) og Siobhan Coady (Minister, Department of Natural Resources, Government of Newfoundland and Labrador). (Foto: YP/OED)

– Jeg tror det ligger et betydelig potensial i samarbeid mellom norsk og canadisk industri som begge land kan dra nytte av. Ikke minst ettersom virksomheten på norsk sokkel beveger seg lengre nordover og møter stadig tøffere operasjonsforhold, sier hun.

Norsk leverandørindustri har lang erfaring og et bredt spekter av teknologiske løsninger for sikker, mest mulig miljøvennlig og lønnsom offshore petroleumsvirksomhet under krevende værforhold.

Dette er kompetanse og teknologi som er ettertraktet verden rundt, og i fjor var 40 prosent av industriens omsetning i internasjonale markeder.

Tybring-Gjedde er i St. John’s i forbindelse med kronprinsparets offisielle Canada-besøk som avsluttes i byen denne torsdagen. Byen er knutepunktet for landets offshore oljevirksomhet som startet i 1997 med produksjonsstart på feltet Hibernia.

Forrige artikkelSnorre-beslutning i desember
Neste artikkelFrontica sikrer seg 650 millioners kontrakt med Kværner

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR