Cara-funnet, som ble gjort seks kilometer nordøst for Gjøa, har åpnet for nye letemuligheter i samme område.

Nå planlegger Engie og partnerne ytterligere to letebrønner.

– Cara-funnet gir oss en bedre forståelse av undergrunnen, og øker troen vår på andre lisenser i dette området. Planen er å modne frem to konkrete muligheter utenfor Gjøa produksjonsområdet, sier letedirektør i ENGIE E&P Norge, Raphaël Fillon, i en pressemelding.

De to prospektene er P1/Nord (et segment på Gjøa-feltet), og Hamlet, som er en utvidet del av 35/9-3 funnbrønnen. Målet er å oppnå leteboring av 2018/2019. Dette vil være den første leteaktivitet i Gjøa-feltet siden 2010.

Gjøa-feltet i Nordsjøen leverte en rekordhøy produksjon i 2016. Totalt ble det produsert 43,8 millioner far oljeekvivalenter.  Dette er en økning på 5 % sammenlignet med 2015.

Gjøa var det femte mest produserende feltet på norsk sokkel i 2016, ifølge Oljedirektoratet.

– God reservoarstyring gjør at Gjøa ligger an til å produsere 60 millioner fat oljeekvivalenter over estimatet ved produksjonsstart,»sier Hilde Ådland, leder for Gjøa-feltet i ENGIE E&P Norge AS.

De viktigste driverne for produksjonsøkning i 2016 er:

• Brønner (reservoar) har levert mer enn forventet.

• Gjøa utstyr (kompressor) har hatt høyere kapasitet enn forventet.

• Prosess- og eksportregularitet har vært høyere enn forventet

I tillegg skal det samles inn 4D seismikk sommeren 2017. Dette kan bidra til å øke forståelsen av gjenværende potensiale og gjøre det mulig å ytterligere optimalisere driften av feltet.

Forrige artikkel50 må gå i Altus Intervention
Neste artikkelHer forklarer Ptil sin bekymring for sikkerheten

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR