Engie E&P Norge har fått Oljedirektoratets tillatelse til å bore letebrønn 36/7-4 Cara.

Brønnen ligger i PL 636 i den nordlige delen av Nordsjøen, ca. 6 km nordøst for Gjøa og ca. 35 km fra nærmeste punkt på land, som er Melværet (Askvoll kommune).

Engie har tidligere fått Petroleumstilsynets samtykke til å bore brønnen.

Letebrønnen vil bli boret med den halvt nedsenkbare boreriggen «Transocean Arctic». Tidligste oppstart er 13. juni 2016.

Formålet med boringen av 36/7-4 Cara er ifølge operatøren å bore, evaluere og forlate brønnen på en sikker måte uten skade på mennesker, miljø eller utstyr.

Operatøren vil også påvise tilstedeværelse av produserbare hydrokarboner i Agat-formasjonen og påvise kommersielt produserbart reservoar gjennom datainnsamling av høy kvalitet.

Ellers skal det bestemmes hydrokarbon-vannkontakt, tas vannprøve av høy kvalitet for å begrense usikkerheten i den petrofysiske evalueringen og for å danne grunnlag for videre plannlegging av vanninnjeksjon, og tas hydrokarbonprøver for å vurdere verdi og produktivitet.

Vanndypet på borelokasjon er 348 m MSL, og havbunnen består av mykt, mudderholdig sediment.

Transocean Arctic, Leteuken
«Transocean Arctic». (Foto: Wintershall/Ilja C. Hendel)

Operasjonen er planlagt å vare i maksimalt 66 dager, inkludert logging, kjerneboring og brønntesting.

Engie E&P er operatør i lisensen (30 prosent), med partnerne Wellesley Petroleum AS (20 prosent), Idemitsu Petroleum Norge AS (30 prosent) og Tullow Oil Norge AS (20 prosent).

Forrige artikkelBrudd for brønnservice – utsetter oljeservice
Neste artikkelHøyeste oljepris på åtte måneder

1 kommentar

  1. Atløy – Værlandet? Atløy har ingenting med Værlandet å gjere. Atløy er den største øya i Askvoll kommune og ligg ikkje i same øygruppe som Værlandet. Melværet ligg i øygruppa Værlandet/Bulandet i Askvoll kommune. Er ikkje ein gong ei ferjerute som heiter Atløy – Værlandet, ferja til Værlandet går i frå Askvoll via Fure.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR