Med stadig mer aktivitet i nord inngår riggverftet Coast Center Base (CCB) og spesialistene innen vinterisering i Safe Yards et spennende samarbeid.

Med denne avtalen signert, vil begge parter kunne benytte hverandres fasiliteter.Det vil si at fasiliteter i Mekjarvik inngår i CCBs lokasjoner for utførelse av riggvedlikehold, heter det.

– Dette vil styrke vår satsning i ombygging og vinteriseringsprosjekter på alle våre lokasjoner. Vi vil med denne alliansen bli den tyngste aktøren innenfor dette nisjemarkedet.

Det sier prosjektsjef ved CCB Yard Services Sveinung Vethe.

Begge parter har store forvetninger til avtalen.

– Vi ser økende aktivitet i Barentshavet fremover, så timingen vår er god. I tillegg besitter Safe Yards den tyngste kompetansen på vinterisering i Norge og sammen med CCB blir dette dynamitt, sier han til petro.no.

Samarbeidet gjør at CCB og Safe Yards kan levere riggvedlikeholdstjenester inkludert vinterisering i stor skala langs hele norskekysten samt Las Palmas.

– Dette vi styrke begge selskapers posisjon og vil bidra til å gi et enda bedre og mer komplett tilbud til våre kunder, forteller Vethe.

– Safe Yards og CCB utfyller hverandre svært godt innenfor dette området. Vi ser gode muligheter til å vinne kontrakter sammen, kanskje allerede denne sommeren, sier Magnar Aske CEO i Safe Yards til petro.no.

Safe Yards AS har sitt hovedkontor i Sandnes, men har også fasiliteter i Kristiansand.

Les også: Nytt globalt krav er en «julegave av dimensjoner» for dette selskapet

– I tillegg til dette etablerer vi nå et stort testsenter i St. Johns i Canada. Her utføres blant annet innendørs testing av utstyr i ned mot -60ºC.

Safe Yards er et selskap i BR Industrier og skal bli konsernets spydspiss innen riggoppgraderinger, skipsklassing og -vedlikehold og vinterisering.

Forrige artikkelCOSLPromoter ankommet CCB – nå skal den klasses
Neste artikkelTampnet leverer fiber til Johan Sverdrup

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR