Det britiske selskapet Centrica vil kjøpe Marathon Oils verdier i området rundt Heimdal for 2,1 milliarder kroner.,

HEIMDAL: Centrica kjøper seg opp.
(Foto: KJELL ANDERSEN/STATOILHYDRO

Centrica kjøper med dette Marathons 23,8 prosent store andel i Heimdalfeltet, 46,9 prosent i Valefeltet, 20 prosent i Byggvefeltet, 20 prosent i Skrinefeltet, 50 prosent i Pekfunnet og 20 prosent i Heimdal øst. Produksjonen fra disse områdene er nå rundt 7000 fat oljeekvivalenter per dag, melder selskapet.

– Marathons avgjørelse om å selge sine interesser i Heimdal og tilknyttede områder er en del av vårt arbeid med å på en aktiv måte styre vår globale portefølje, handle i tråd med vår forretningsstrategi samt sørge for bærekraftig utvikling, sier nestleder David Robert i Marathons oppstrømsavdeling ifølge en offisiell melding.

Centrica ser på sin side en puslespillbit falle på plass i sin gasstrategi:

– Denne investeringen er i tråd med vår strategi for å redusere innvirkningen av fluktuerende gasspriser på selskapet. Dette gjør vi ved å sikre oss flere oppstrømsinteresser. Dette øker også volumet av de gassreservene vi kan tilby våre britiske gasskunder, og gir oss våre første produksjonsinteresser i Norge, som vi kan bygge videre på sammen med våre leteinteresser, sier konsernsjef Sam Laidlaw i Centrica i en pressemelding.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR