Combitech kjøper 70 prosent av aksjene i Stavanger-baserte Bayes Risk Management, og har opsjon på de resterende aksjene.

– Combitech kjøper 70 prosent av aksjene i Bayes Risk Management AS og har opsjon på å kjøpe de resterende aksjene innen 18 måneder. Oppkjøpet er et ledd i Combitechs strategi om å vokse i Norge, heter det i en melding.

Bayes er et norsk konsulentselskap som blant annet leverer risikoanalyser til olje- og gass og finanssektoren. Selskapet har base i Stavanger med ca. 30 ansatte og ble kåret til Gaselle-bedrift av Dagens Næringsliv i 2010.

– Oppkjøpet er en del av Combitechs strategi om å vokse i Norge. Combitech AS ble etablert i 2010 og selskapet har i løpet av året vunnet flere viktige oppdrag i Norge. Blant annet har Combitech inngått en rammeavtale i forbindelse med utbyggingen av Nødnett og en eksklusiv avtale med Oslo Lufthavn om levering av krisehåndteringstjenester, heter det videre.

– Bayes Risk Management er et selskap med svært kompetente medarbeidere. Selskapet er godt etablert i olje- og gassektoren og sammen kan vi tilby våre kunder et enda bredere tilbud av tjenester. Det siste halvåret har vi sett flere eksempler på at vår innsats i Norge kaster av seg og fremover ser vi på selskaper i olje- og gassektoren som spesielt interessante, sier Marie Bredberg, administrerende direktør i Combitech AB.

Aksjekjøpet gjennomføres 1. august 2012, forutsatt godkjenning fra Konkurransetilsynet. Det opplyses ikke om kontraktsverdi i meldingen.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR