ConocoPhillips meldte i sommer at de planla å dele virksomheten i to uavhengige børsnoterte energiselskaper. Nå er de nye lederne annonsert.

Fredag 7. oktober annonserte ConocoPhillips at Ryan M. Lance blir styreformann og administrerende direktør i ConocoPhillips’ oppstrømselskap, og Greg C. Garland blitt styreformann og administrerende direktør i nedstrømsselskapet.

Lance er i dag senior vice president for Leting og Produksjon (E&P), Internasjonalt for ConocoPhillips. Garland er senior vice president for Leting og Produksjon (E&P) i Amerika for ConocoPhillips. Nåværende styreformann og administrerende direktør i ConocoPhillips, Jim Mulva, vil trekke seg etter ferdigstillelse av separasjon.

– Valget av Ryan og Greg som styreledere og administrerende direktører etter separasjonen er gode nyheter for alle ConocoPhillips interessenter, sier Mulva i en pressemelding.

– Ryan og Greg er svært godt kvalifisert til å lede de respektive selskapene. Jeg ser frem til å jobbe med dem og alle våre andre kolleger i månedene fremover for å fullføre separasjonen og posisjonere begge selskapene for suksess, sier han.

Et oppstrømsselskap består av en portefølje av lete- og produksjonsprosjekter som faller innenfor felt, funn, prospekter og prospektmuligheter. Altså leting og utvinning av petroleum.

Nedstrømsselskap er selskap involvert i raffinering, LNG, GTL, forsyning av rørledninger og transport, eller detaljhandel.
Reposisjoneringen forventes å være ferdig i andre kvartal 2012.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR