Ytterligere 70 ansatte i ConocoPhillips må slutte i jobben sin. Oljegiganten har nå kuttet til sammen 640 stillinger i Norge, skriver NTB.

Ifølge Stavanger Aftenblad slipes sparekniven enda mer på ConocoPhillips’ hovedkontor i Tananger i Rogaland.

Les også: Hver femte arbeidstaker er usikker på jobbfremtiden

170 ansatte forlater ConocoPhillips i 2015

I tillegg til de 70 som nå mister jobben, har 170 ansatte blitt varslet om å forlate oljeselskapet i 2015.

Foruten de nå totalt 240 faste ansatte som slutter i løpet av året og neste år, har om lag 400 konsulenter og kontraktører sluttet i løpet av 2015.

Nedbemanningen skjer som følge av de økonomiske innstrammingene og lav aktivitet i oljebransjen.

Nedbemanningen føyer seg til en rekke jobbkutt innen olje- og oljeservice det siste året. I går kom blant annet nyheten om nye kutt i National Oilwell Varco. NAV anslår at det blir 10.000 flere arbeidsledige neste sommer.

ConocoPhillips er et av de største utenlandske operatørselskapene på norsk sokkel, og hadde i 2014 en samlet produksjon (netto) per døgn på 116.900 fat oljeekvivalenter, inkludert produksjon fra felter operert av partnerselskaper. ConocoPhillips er blant annet operatør for Ekofisk-feltet, der de nylig bestod et Ptil-tilsyn med glans. Selskapets eierandel her er på 35,11 prosent. Øvrige rettighetshavere er Total E&P Norge AS (39,90 prosent), Eni Norge AS (12,39 prosent), Statoil Petroleum AS (7,60 prosent) og Petoro AS (5,00 prosent).

Les også: NAV: Arbeidsledige må flytte på seg for å få jobb eller dagpenger

Ekofisk

Forrige artikkelLyser ut NOK 100 millioner
Neste artikkelSvakt for Aker, men høy ordreinngang

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR