Selskapene bidrar med USD 10 millioner, over 60 millioner kroner, til Stavanger-firmaet Ziebels utvikling av brønnintervensjonsteknologi.,Ziebel utvikler og tilbyr «game-changing» brønnintervensjonsteknologier for olje- og gassindustrien med sin proprietære fiberoptiskkompositt-teknologi.

Finansieringen vil hjelpe Ziebel å fullføre produktutvikling og kommersialisering av sine teknologier.

– Muligheten til å få tilgang til og visualisere hele brønnen i sanntid i utfordrende brønnmiljøer muliggjør Conocophillips å øke produksjonen fra våre eksisterende eiendeler gjennom økt forståelse av våre reservoarer, sier Ram Shenoy, teknisk sjef i Conocophillips.

– Vi tror denne teknologien gjør en forskjell i vår evne til å produsere olje og gass på en mer effektiv måte.

– Å arbeide med førsteklasses olje- og gasselskaper som Conocophillips og Chevron som både kunder og investorer forbedrer i stor grad Ziebels evne til å øke verdien for sine kunder og aksjonærer, sier Carel Hoyer, formann i Ziebel .

Per dags dato har Ziebel utført mer enn 60 kommersielle brønnintervensjoner for blant annet IOCs , NOC, senest i Nordsjøen og Midtøsten.

Ziebel fullfører for tiden prototypetesting av en ny tjeneste kalt Z-Line, en sammensatt fiberoptisklinje. Det er en miniatyrisering av Z-System, noe som åpner for en mer kostnadseffektiv drift rettet mot brønnintegritet, gassløft optimalisering og flow karakterisering i ikke-horisontale brønnbaner globalt.

– Det er en stor interesse i vår teknologi, sier Stig Hognestad, administrerende direktør i Ziebel.

– Disse ekstra midlene gir oss ressurser til å akselerere oppskalering av vår virksomhet for å betjene vår voksende kundebase. I tillegg muliggjør det Ziebel å fortsette å investere i utviklingen av vårt unike system for bedre forståelse av brønnatferd, flow-karakterisering og brønnintegritet, avslutter han.

Forrige artikkelBrønnproblemer på Snorre A
Neste artikkelTommel opp for Geitungen Appraisal

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR