Core kjøper fra GDF Suez og ConocoPhillips.,Core Energy har inngått avtaler om kjøp av en 12% andel i olje- og gassfeltet Njord fra GDF SUEZ E&P Norge AS og en 20% andel i Bøyla fra ConocoPhillips Skandinavia AS. Begge transaksjonene har effektiv dato 1. januar 2013 og er betinget av nødvendige myndighetsgodkjenninger, heter det i en melding.

Administrerende direktør, Jan Harald Solstad, i Core Energy er glad for oppkjøpet.

– Kjøpet av andelene i Njord og Bøyla dobler våre 2P reserver til mer enn 30 millioner boe, og bringer den daglige produksjonen fra porteføljen vår til ca. 10.000 boe i 2013 og opp til ca. 15.000 i 2015. Kjøpet av Njord vil bidra til å harmonisere våre interesser med Hymefeltet og vil styrke vår posisjon i et viktig område for oss på norsk sokkel. Bøyla er første steget inn i et område som passer godt inn i vår strategi om økt utvinning og verdiskapning i de modne delene av norsk sokkel. Disse transaksjonene representerer et betydelig løft for utviklingen av Core Energy som et finansielt robust og diversifisert oljeselskap. Vi ser frem til å samarbeide tett med operatørene og partnerne på Njord og Bøyla for å identifisere og realisere ytterligere verdipotensial, uttaler han i meldingen.

Njord er et olje- og gassfelt lokalisert i PL107 og PL132 i Norskehavet. Statoil er operatør på Njord, som ble bygget ut i 1997 med en halvt nedsenkbar rigg med boreinnretning, boligkvarter og produksjonsfasiliteter, samt en lagertanker. Hyme feltet i PL348 hvor Core Energy har en 17,5% andel, er knyttet til Njord feltet. Transaksjonen med GDF SUEZ E&P Norge AS inkluderer også en 12% andel i gassfunnet Noatun og en mindre andel i rørledningsprosjektet Polarled, opplyses det i meldingen.

Det heter videre at Bøyla er et utbyggingsprosjekt i PL340 operert av Marathon Oil Norge AS. Plan for Utbygging og Drift (PUD) ble godkjent i oktober 2012 og produksjonsstart er forventet i fjerde kvartal 2014. Den totale investeringen i utbyggingsprosjektet er estimert til 4,9 milliarder NOK. Bøyla er lokalisert ca. 28 km syd for Alvheimfeltet i Nordsjøen. Bøyla vil bli utviklet som en undervannsutbygging knyttet til Alvheim FPSO.

Forrige artikkelEU-regler Norge ikke vil ha er vedtatt
Neste artikkelEdvard Grieg-kontrakt til MSS

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR