COSL Drilling Europe AS har mottatt en intensjonsavtale fra Nexen Petroleum U.K. for å utføre plugging og avslutning (P&A) av brønner på Ettrick- og Blackbird-feltene i britisk sektor.

 Arbeidet, som vil bli utført av den halvt nedsenkbare boreriggen COSLPioneer, består av 13 brønner med fast varighet på rundt 12 måneder. COSLPioneer er en sjette generasjon DP3-rigg som for tiden ligger ved CCB utenfor Bergen. Oppstart av den nye kontrakten er i første kvartal 2018. Riggen mottok i mars i år Safety Case fra de britiske sikkerhetsmyndighetene HSE.

– Vi i COSL er veldig fornøyd med Nexens intensjoner og ser frem til å starte opp vårt arbeid for et av de største oljeselskapene i britisk sektor. Dette er en fantastisk nyhet å dele med våre ansatte før sommeren begynner, sier Jørgen Arnesen, administrerende direktør i COSL Drilling Europe AS.

I tillegg har COSL også søster riggen COSLInnovator liggende ved CCB, der den holdes varm og markedsføres aktivt i hele regionen.

– Våre rigger er like i design og har alle levert svært gode og konsistente driftsresultater. Både COSLPioneer og COSLInnovator, samt søsterriggen COSLPromoter, har flere ganger tidligere kåret til månedens rigg av Statoil. Selv om markedet er knalltøft, har vi derfor tro på at våre attraktive rigger og solide organisasjon er godt posisjonert, sier Arnesen.

Forrige artikkelAquamarine Subsea sikrer rammeavtale med Songa
Neste artikkelBaker Hughes + GE Oil & Gas = sant

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR