Cuba hevder å ha over 20 milliarder fat utvinnbar olje, over dobbelt så mye som det geologer i USA tidligere har anslått.

NTB

U.S. Geological Survey har anslått oljereservene utenfor kysten av Cuba til om lag 9 milliarder fat.
Dette anslaget blir nå kraftig oppjustert av det statlige cubanske oljeselskapet Cubapetroleo, som under en pressekonferanse torsdag anslo reservene til å være på over 20 milliarder fat.

– Vi har flere data, opplyste sjefen for selskapets letevirksomhet, Rafael Tenreyro Perez.

Så store oljeforekomster vil trolig gjøre Cuba til et oljeeksporterende land, noe som kan sikre kommuniststaten sårt tiltrengte inntekter.

Den første brønnen vil trolig bli satt i produksjon til sommeren, og flere nye brønner vil trolig bli påbegynt innen utgangen av 2009, opplyser Tenreyro.

Et konsortium med spanske Repsol i spissen har alt boret flere letebrønner og kommer trolig også til å stå for den første produksjonen i området.

Brasilianske Petrobras, som har god erfaring med oljeutvinning i dypt farvann, er også i forhandlinger med cubanske myndigheter.

Cuba produserer i dag rundt 60.000 fat olje om dagen fra brønner på land og må i tillegg importere 90.000 fat om dagen for å dekke forbruket.

Oljen importeres fra Venezuela og betales gjennom en byttehandel der Cuba bidrar med helsepersonell.

Forrige artikkelGigantunderskudd i USA
Neste artikkelNy ABC for operatørene

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR