Rocksource og det indiske oljeselskapet ONGC er i avsluttende forhandlinger om en farm-in avtale der Rocksource får en 10 prosents andel i den indiske leteblokken CY DWN 2001/1.

Forhandlingene, der kun administrative oppgaver gjenstår, er et resultat av samarbeidsavtalen de to selskapene signerte i januar i år. Blokken det er snakk om dekker 12.500 kvadratkilometer i Cauvery-bassenget utenfor sør-øst-kysten av India. Området tilsvarer rundt 30 norske blokker, og har et tre brønns arbeidsprogram, melder Rocksource i en børsmelding. Selskapet har beregnet funnsannsynligheten i hovedprospektet til over 60 prosent.

– Vi anser India for å være en leteprovins i verdensklasse med ypperlige muligheter for å benytte vår teknologi og kompetanse. En viktig del av Rocksource sin strategi er å øke veksttakten gjennom strategiske partnerskap med større selskaper, som deler Rocksource sin tilnærming til leteteknologi. Vi er svært fornøød med å arbeide sammen med et etablert og betydelig selskap som ONGC, skriver selskapet i en børsmelding.

Når avtalen er gjennomført, vil ONGC, som er operatør i blokken, ha 45 prosent eierandel, Oil India vil ha 20 prosent, Petrobras vil ha 25 prosent mens Rocksource vil ha 10 prosent.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR