Dana Petroleum har gjort et nytt oljefunn på britisk sokkel. Rinnes øst, kommer til å bli det fjerde oljefeltet under Danas kommando på britiske side i den nordlige delen av Nordsjøen.

Rinnes East, på Blokk 210/24a, ble oppdaget av Dana Petroleum i forrige uke. Så sent som i forrige måned gjorde selskapet et lovende funn på Rinnes West, bare fem kilometer unna det allerede Dana-opererte Hudson-felt, og to og en halv kilometer fra Melville-feltet, også under Danas kontroll. Dermed blir Rinnes East selskapet fjerde oljefelt i den nordlige delen av britisk sokkel; alle i kort avstand fra hverandre.

Rinnes East ble boret av semiriggen «Sedco 704» til 2.113 meter, hvor riggen traff på en full sekvens av Brent-reservoar. De første testene indikerer at oljen i Rinnes East har samme høye kvalitet som på Rinnes West og Hudson, noe som gjør funnet meget attraktivt. Den første produksjonstesten på Rinnes West ga en strømningsrate på 7.800 fat per dag, og Dana regner med omtrent de samme tallene på Rinnes East.

Nå skal brønnen trykktestes, logges og væskeprøver skal innhentes, før en eventuelle utbygging skal ses i sammenheng med Rinnes West, Hudson og Melville, melder Dana Petroleum.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR