Maersk Oil har inngått en avtale med danske myndigheter som sikrer full reutvikling av Tyra-feltet, som lå an til å bli stengt ned i 2018.

Avtalen sikrer, ifølge Berlingske, bedre fradragsmuligheter for oljeselskapene, som dog må finne seg i gradvis høyere beskatning dersom oljeprisen stiger.

Faroe Petroleum jubler
Dette er også gode nyheter for det norske Trym-feltet, som produseres via Tyra.

– I forhold til det vi har i våre planer, får vi et ekstra år med produksjon i 2019 før Tyra stenges ned. I tillegg ser det ut som får vi anledning til å produsere gjenværende volumer i Trym når Tyra kommer kommer tilbake i produksjon noen år senere, sier Faroe-direktør Helge Hammer til Petro.no.

Selskapet overtok Dong Energy sin andel i Trym så seint som i november i fjor. Da med forutsetning om at produksjonen ville bli stengt i 2018. Nå kan denne dealen vise seg å bli vesentlig bedre enn først antatt.

Har sunket fem meter
Tyra-installasjonene har vært kjernen i den danske gassinfrastrukturen siden 1984 og prosesserer 90 prosent av landets gassproduksjon.

Men plattformen har sunket fem meter de siste 30 årene, og dette er årsaken til at feltet nå må gjennom en betydelig oppgradering.

Det er nå ventet at Tyra vil stenge produksjonen i desember 2019 og starte opp igjen i mars 2022. Endelig investeringsbeslutning er varslet innen utgangen av 2017.

Forrige artikkelApply Sørco sikrer seg oppdrag på Johan Sverdrup
Neste artikkelDette er de store V&M-avtalene som er i spill i år

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR