Flertallet av de ansatte i Statoil ønsker ikke Eivind Reiten som styreleder i det nye selskapet StatoilHydro. De ber valgkomiteen revurdere innstillingen av Reiten.

NTB

De fire ansatterepresentantene skriver i et brev til leder av valgkomiteen som har innstilt Reiten som styreleder, Anne Kathrine Slungård, at Eivind Reiten ikke er den rette som styreleder i det nye selskapet, melder Dagens Næringsliv og Dagbladet.

– Reitens håndtering av opsjonsprogrammet til Hydro er så dårlig at han ikke kan bli styreleder i StatoilHydro. Vi kan ikke identifisere oss med ham, sier ansatterepresentant i bedriftsforsamlingen, Arvid Færaas til Dagbladet.

En tredel kritisk
I brevet sendt til Slungård står det blant annet «vi trenger en styreleder som kan skaffe selskapet en flott start og hvor det ikke kan sås tvil om hans habilitet». Brevet er underskrevet av Arvid Færaas, Einar Arne Iversen, Per Helge Ødegård og Anne Synnøve Hebnes.

Dermed stiller alle de fire ansatterepresentantene og en tredel av bedriftsforsamlingen seg kritisk til Eivind Reiten som styreleder, skriver Dagens Næringsliv.

Konserntillitsvalgt Stein Bredal i YS Statoil slakter Reitens innsats som Hydro-sjef.
– Vi skjønner ikke genierklæringen av Eivind Reiten. Han har fullstendig mislyktes i utenlandssektoren, han har satset hardt på Shtokman-feltet og mislyktes, og det har vært dårlig med vedlikehold av plattformer, sier Bredal til Dagbladet. Han vil heller ha Marit Arnstad som ny styreleder av StatoilHydro.

– Håner eieren
Det er likevel den manglende evnen til å lytte til sin største eier som er den viktigste grunnen til at Bredal ikke ønsker Reiten som styreleder.
– Det viktigste er måten han har tatt kritikk og signaler fra regjeringen. Det er arroganse. Det virker som han er oppgitt over at den største eieren ikke skjønner noen ting. Vi kan ikke ha en styreleder som håner eieren, sier Bredal til Dagbladet.

Vil ikke revurdere
Bedriftsforsamlingens og valgkomiteens leder Slungård sier derimot at det ikke er grunnlag for å revurdere noe som helst.

– Jeg forholder meg til fusjonsavtalen som er vedtatt av to ekstraordinære generalforsamlinger. Der er det bestemt at Eivind Reiten skal være styreleder i StatoilHydro. Så lenge eierne ikke er klare for å reforhandle fusjonsavtalen, vil jeg forholde meg til dette vedtaket, sier Slungård til Dagens Næringsliv.

Enoksen garanterer at Reiten blir styreleder

Forrige artikkelCanadas statsminister til Arktis
Neste artikkelVarsler mangel på forskere

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR