Statoil har fått kvinnelig konsernsjef og Hydros konsernsjef er nettopp gått av i Erik Grønners debutroman «Brent B», som utgis på Gyldendal forlag i disse dager.,NTB

Debutanten er ikke blant de yngste; han er født i 1957 og kjenner offshorebransjen, blant annet som tidligere administrerende direktør ved Rosenberg Verft i Stavanger den gang Erik Tønseth regjerte Kværner.

Manus til boken ble sendt forlaget ved nyttårstider, et drøyt halvår før dagens Hydro-topper kom i opsjonstrøbbel og næringsminister Dag Terje Andersen (Ap) ga styreleder Jan Reinås «en fot i ræva».

I spenningsromanen «Brent B» er det konsernsjefen og ikke styrelederen i Hydro som er gått av på grunn av gullkantede opsjoner, forteller Erik Grønner til NTB.

Men beslutningstakerne i Hydro er ikke hovedmiljøet i debutantens roman, det er derimot miljøet i Statoil på et bestemt tidspunkt – våren 2007: Et stort oljefunn er gjort i Lofoten, og interessene knyttet til fisk og miljø må vike for utvinning av olje på Lokefeltet.

– Boken er egentlig ikke en thriller, men en spennende roman. Miljøet er lagt tett opp til virkeligheten, men alle navn er fiktive, sier Grønner.

Forrige artikkelGerhardsen tar betalt for lobbyråd
Neste artikkelAker Kværner leverer boreutstyr til Kina

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR